zaalhockey

Zaalhockey LOHC seizoen 2018-2019 

 

Het zaalhockey seizoen gaat weer beginnen! Dit seizoen zullen meer dan 100 teams vanuit LOHC meedoen. Een record aantal! Niet zo verwonderlijk, want zaalhockey is geweldig: het is snel spelletje, goed voor je techniek en je conditie!

 

Dit jaar starten we op LOHC met zaalhockey in een eigen blaashal. Dat betekent een enorme toename van de zaalcapaciteit, zodat alle teams tenminste één keer per week zaaltraining zullen krijgen. Dit in tegenstelling tot slechts een aantal keer zaaltraining per seizoen, zoals vorige jaren gebruikelijk was. Een enorme vooruitgang! Wij hopen dat hierdoor nog meer leden plezier zullen hebben aan zaalhockey en LOHC veel wedstrijden zal winnen!

 

Een eigen blaashal betekent ook praktische veranderingen. Er is geen beheerder  die continue in de blaashal aanwezig is. Dat betekent dat we er als LOHC-leden gezamenlijk voor verantwoordelijk zijn dat de blaashal netjes blijft. Tijdens de trainingen ligt die rol ook expliciet bij alle trainers. En bij de thuiswedstrijden moet ieder team twee volwassenen aanwijzen als zaalleiding.

 

Onze blaashal heeft geen kleedkamers en geen wc. Daarom zal tijdens alle trainingen en alle wedstrijden het clubhuis open zijn. Omkleden en douchen kan dus in het clubhuis. Maar let er wel op dat je niet met zaalschoenen buiten mag lopen !

 

Ook kent de blaashal geen bar. Tijdens alle trainingen en alle wedstrijddagen zal daarom de bar van het clubhuis open zijn. Het is toegestaan om eten en drinken vanuit het clubhuis mee te nemen naar de blaashal. Ruim wel even je rommel op na afloop !

 

De club heeft dit jaar nog een extra investering gedaan in het zaalhockey: alle keepers binnen LOHC krijgen speciale zaalhoezen voor over de legguards. Dat maakt het keepen in de zaal prettiger en effectiever!

 

In de week van 3 december starten alle trainingen. Hier vind je het trainingsschema. Vanaf 8 december start het wedstrijdseizoen. Vanzelfsprekend zijn alle wedstrijden gewoon weer te vinden in de vertrouwde LISA-app.

 

Hier vind je algemene informatie voor iedereen die betrokken is bij het zaalhockey. Specifieke informatie voor coaches, managers en zaalleiders tref je hier. En als je nog even de belangrijkste spelregels en verschillen met veldhockey wilt nalezen, klik dan hier.

 

Voor vragen over zaalhockey kun je een mail sturen aan [email protected].

 

Veel succes !!!!

 

De zaalhockey commissie

 

Kristin Vossen, Inge Stegeman en Imke Carsouw