Spelregels zaalhockey


Algemeen

Zaalhockey kent andere spelregels dan veldhockey. Het KNHB spelreglement van 1 december 2016 is nog steeds van kracht. https://www.knhb.nl/kenniscentrum/hockeysoorten/zaalhockey#spelregels-zaalhockey

 

Wil je een overzicht van de belangrijkste verschillen tussen veldhockey en zaalhockey, klik dan hier en scroll even naar beneden naar de download "verschillen spelregels veld- en zaalhockey. https://www.knhb.nl/kenniscentrum/scheidsrechters/alles-over-de-spelregels

 

Wil je de spelregels op je mobiel raadplegen? Download dan de app van hockey.nl. In die app vind je onder de knop ‘spelreglementen’ een aparte knop ‘zaal’.

 

Recent heeft de spelregelcommissie van de KNHB bekend gemaakt dat voor het zaalseizoen 2018-2019 een spelregelwijziging wordt doorgevoerd:

 

Nieuw: vrije- of uit push na strafcornersituatie

Net als op het veld mag vanaf komend seizoen ook in de zaal een speler, die nog een strafcorner masker draagt naar aanleiding van het verdedigen van een strafcorner, toch een vrije push of uit push nemen direct na de strafcornersituatie. Het spel mag dan echter niet worden hervat met een self pass. Indien een speler met een strafcorner masker op dit toch doet dan krijgt deze een vrije push tegen als dit buiten de cirkel gebeurde en een strafcorner wanneer dit binnen de cirkel was.