Hoofdsponsor
Hockey.nl
 

Verslag Kieviten MB1 - LOHC MB3 || 2-1

Hockey  |  26-11-2019
Nieuwsafbeelding
Het ging er in deze avondwedstrijd om spannen. De winnaar van deze wedstrijd zou wel eens kunnen doorstromen naar de eerste klasse. Vol strijdlust reisde de MB3 dan ook af naar Kievieten MB1. 

Na het eerste fluitsignaal lieten onze meiden zien waarvoor ze gekomen waren: ze gingen vlot van start. Maar het duurde niet lang voordat de tegenstander het heft in handen nam. Waar onze MB3 de bal van achteruit of op het midden te snel in de stick van de tegenstander inleverde, vonden de speelsters van Kievieten elkaar makkelijk. Slordig in de passing gaven wij door het snelle balverlies in het eerste kwart direct veel ruimte weg en de druk werd dan ook groter. Ondanks de inzet van het team om de schade te beperken, resulteerde het veldoverwicht van Kievieten in een doelpunt toen we de bal niet meer voor het goal weg konden werken, de nodige inzet van goalie Annick ten spijt. 
 
In het tweede kwart herstelden de meiden B3 zich door compacter te spelen en zuiverder te passen. Het wedstrijdbeeld veranderde in een gelijkopgaande strijd waar de voorhoede bestaande uit Noélie, Zazi, Trije en Isabel één van haar belangrijke wapens, snelheid, een paar keer goed kon laten zien. Het middenveld kwam nu meer in het spel, zodat Mara, Manu, Eva, Robin en Farah hun kwaliteiten konden laten zien. Opeens vonden teamgenoten elkaar wel en volgende soepele combinaties elkaar op. Het leverde een aantal uitbraken en strafcorners op, en de terechte gelijkmaker een minuut voor de rust via een tip in bij de tweede paal. Klasse!
 
De tweede helft kwamen we misschien iets minder op de helft van de tegenstander en speelden we de kansen die we hadden te weinig zorgvuldig uit. Hoewel Kievieten aandrongen, kwamen onze meiden verdedigend nooit echt in gevaar. De verdediging van Caro, Leonie, Milou, Anouk en goalie Annick hield het goal schoon. 

De wedstrijd ging gelijk op en het was voor de meegereisde toeschouwers dan ook heel spannend. Toch ging het mis bij een slordig uitgenomen bal rechts achterin. Het leidde de 2-1 in, onnodig maar niet getreurd, de MB3 zette nog even aan. Het vierde kwart was wederom spannend, waar Annick het team op de been hield door een paar keer fantastisch de bal uit het goal te weren. De rest van het team liet zich evenmin onbetuigd en ging volop voor een gelijkspel.

De grootste kans leverde het slotoffensief 5 minuten voor tijd toen Trije in de diepte werd aangespeeld. Ze kon ternauwernood de keepster omspelen die haar vervolgens behoorlijk raakte, Trije moest geblesseerd het veld verlaten. In de laatste seconden was het nog even spannend, maar Kievieten hield de overwinning thuis. 

Helaas. Toch resteert trots op een supergoede wedstrijd vol strijd en inzet. Jammer van de uitslag maar desondanks een teamprestatie en -overwinning, zo concludeerde trainster en coach Kiki. De meiden konden dan ook met opgeheven hoofden van het veld aflopen.

De MB-teams zijn in de zomer flink in samenstelling gewijzigd. Dat leidt er voor MB3 toe dat ze in korte tijd al heel fijn samenspelen en zeker nog verder kunnen groeien. Op naar het laatste weekend van het buitenseizoen.   

Reacties

Esther Nieuwenhuizen
gogogo MB3. Knallen in de zaal🏑
Stijn Hemel
Leuk verslag dames, ga zo door!

Reageer op het nieuwsGerelateerd nieuws