Hoofdsponsor
Hockey.nl
 

Verslag LOHC MD3 || Winterkampioen

Hockey  |  4-12-2019
Nieuwsafbeelding
MD 3 winterkampioen: 10 wedstrijden ongeslagen 

Na een heus dubbelweekend mogen de meiden van MD3 zich "winterkampioen” noemen. Aan de top van de poule bleef het tot dit weekend spannend. LOHC moest blijven winnen om voor de tweede maal dit seizoen als kampioen in de poule te eindigen. Overtuigd van hun kunnen en op scherp gezet door de top-coaches Eva en Willemijn begonnen de 15 meiden aan hun wedstrijd tegen nummer 5 van de poule, HGC. 

Het bleek een taaie tegenstander - stand in de poule zegt zoals altijd niets - en enige tijd ging de strijd gelijk op. Gelukkig stond keeper Ilse als vanouds haar mannetje en als HGC al door de sterke verdediging brak, was er geen doorkomen aan en hield zij haar doel schoon. Een mooie counter leidde uiteindelijk tot de 1-0 van LOHC in het tweede kwart. Een paar gemiste kansen en counters van HGC, bleven de wedstrijd spannend houden. Zoals al vaker de afgelopen weken, zakte het goede spel in het derde kwart wat in, maar zorgde mentaliteit, focus en conditie van de meiden er in het vierde kwart voor dat de dames al snel het doel vonden. Met een 3-0 winst stapten zij van het veld af, in afwachting van de uitslag van de directe concurrent Victoria.  Toen bleek dat zij gelijk hadden gespeeld, was duidelijk dat een gelijkspel bij de wedstrijd van zondag genoeg zou zijn voor het kampioenschap.

In de vrieskou stapten de meiden zondag vol vertrouwen het veld op. Geen zakelijke wedstrijd, maar volle winst - dat was het uitgangspunt. Gesteund door een grote schare publiek en invallers om de geblesseerde teamgenoten te ontlasten, speelden de meiden een nette wedstrijd. Het overwicht was duidelijk aanwezig, de bal wilde alleen niet het doel in. Na vele pogingen zorgde Phileine voor de 1-0 in het tweede kwart. Ondanks dat het derde kwart wederom niet het sterkste kwart bleek te zijn, werd er toch gescoord. Het vierde kwart bracht rust en met een eindstand van 3-0 konden de meiden hun feestje vieren. 

Foto’s, trotse meiden, ouders en coaches, taart en nog een ereronde waren een feit. Met maar 7 goals tegen en 34 voor in 10 wedstrijden werd een succesvolle eerste seizoenshelft afgesloten. Vol goede moed gaat MD3 komend weekend van start met de zaalcompetitie waar ze een mooie uitdaging staat te wachten!

Reacties

Judith van Haersma Buma
Toppers zijn jullie! Elke week groeiend!
Roosje Boom
Echt een team! Samen spelen & winnen
Kees Cusell
Toppers
Isabelle van Bree
Fantastisch gedaan, trots op jullie!
Marlies Kromjong
Wat een leuk team - en ook nog winterkampioen! Gefeliciteerd meiden!
Shirin Feshtali
goed gedaan meiden, van harte gefeliciteerd!!

Reageer op het nieuwsGerelateerd nieuws