header foto

Welkom op LOHC

 

Historie van LOHC

De Leidsche en Oegstgeester Hockeyclub (LOHC, roepnaam "Leiden”) werd opgericht op 18 oktober 1917. De statuten van de vereniging vermelden dat de vereniging zich ten doel stelt het hockeyspel te beoefenen, waaronder begrepen het zaalhockeyspel. De vereniging geeft aan deze formeel gestelde doelstelling als volgt invulling:
  • Deelnemen aan competities en andere wedstrijden, georganiseerd of goedgekeurd door de Koninklijke Nederlandse Hockeybond
  • Wedstrijden organiseren
  • Evenementen op het gebied van hockeysport in de ruimste zin van het woord organiseren
  • Accommodatie in stand houden  
  • De vereniging heeft haar speelvelden aan de Hofbrouckerlaan op het sportcomplex "De Krogt" in Oegstgeest. 

Op dit sportcomplex is ook de Oegstgeest Lawn Tennis Club (OLTC) gevestigd. De gronden waarop de kunstgrasvelden zijn gelegen, zijn in erfpacht verkregen van de gemeente Oegstgeest.

Klik hier voor toegang tot het digitaal historisch archief van LMHC en LOHC.

Studentenhockey

Sinds het begin van de jaren 2000 speelt het Leidsche Studenten Hockey Gezelschap ("de Leidse Studs”) haar wedstrijden op "de Krogt."  De Leidse Studs zijn opgericht in 1987 als sub-vereniging van de Leidse Studentenvereniging Minerva. Sinds 2013 vormen de Leidse Studs een autonome studentenclub onder de vleugels van LOHC. De Leidse Studs spelen in hun eigen tenue (wit/roze shirt, wit broekje/rokje en blauwe kousen). 

Ook Quintus, de Algemene Leidse Studentenvereniging neemt met een aantal seniorenteams deel aan de competitie sinds seizoen 2019/2020. Zij spelen in het LOHC tenue.  

LOHC is trots op haar diverse geledingen om de hockeysport te beoefenen. 

Snel naar: 
 

Hockeyschool

Junioren

Senioren