Zaalhockey informatie voor coaches


Regels en afspraken

Fijn dat je dit jaar coach bent van een LOHC zaalhockey team! Vanzelfsprekend horen bij deze rol ook wat regels en afspraken:

 

Ø  Een coach moet volwassen zijn, dus 18 jaar of ouder.

 

Ø  Jeugdteams mogen niet zonder coach of trainer in de zaal.

 

Ø  Een coach is steeds bij het team, dus ook tussen de wedstrijden door en kan niet optreden als scheidsrechter. 

 

Ø  Een coach meldt zich minimaal 15 minuten voor de aanvang van de wedstrijd bij de zaalleiding. Hij/zij dient er zorg voor te dragen dat zijn/haar team tenminste 5 minuten voor aanvang van de geplande wedstrijd klaar is om te spelen en in de directe nabijheid van het speelveld?aanwezig?is. 

 

Ø  Een coach of manager is verantwoordelijk voor het digitale wedstrijdformulier. Graag dit in onderling overleg bepalen.

 

Ø  Als je schade, vernielingen of andere onregelmatigheden aantreft in een zaal of kleedkamer, meld dit dan meteen aan de zaalleiding.  

 

Ø  Een coach is verantwoordelijk voor het gedrag van het team gedurende het verblijf in de blaashal of sporthal en ziet erop toe dat het team zich niet alleen in de zaal maar ook op de tribunes, rond het veld en vooral ook in de kleedkamers behoorlijk gedraagt. 

 

Ø  Een coach zorgt ervoor dat het team tijdens de wachttijden niet rond of op het speelveld gaat oefenen. 

 

Ø  Een coach zorgt ervoor dat het team zich houdt aan de aanwijzingen van de zaalleiding en/of zaalbeheerder.  

 

Ø  Een coach zorgt ervoor dat alle teamleden spelen met schoenen die niet afgeven en dat de legguards van de keeper zijn voorzien van klittenband of zijn afgeplakt. 

 

Ø  Een coach zorgt ervoor dat eventuele boetes die door de KNHB aan een team en of spelers opgelegd worden (b.v. voor niet spelen van een wedstrijd, geen scheidsrechter of zaalleiding verzorgen, kaarten, vernielingen aan een hal enz.) betaald worden door het team zelf. 

 

Wedstrijdschema

Kijk voor het wedstrijdschema per team op www.KNHB.nl onder de tab "kenniscentrum” en daarin "standenmotor”. Het wedstrijdschema op de standenmotor is altijd up-to-date. Eventuele wijzigingen worden hierop direct doorgevoerd. Check de standenmotor dus regelmatig: 

Ga naar: www.knhb.nl 

·        Kies "Standenmotor”

·        Kies "Zaal”  

·        Vul club en teamgegevens in (Leiden) 

·        Vul de data/periode in 

·        Kies "Programma"

 Het wedstrijdschema is vanzelfsprekend ook ingevoerd in LISA-app

 

Zaalleiding 

Welk team zaalleiding (Zl) heeft staat in de 5e kolom aangegeven, bijvoorbeeld: 

 

 

 

De rol van zaalleider kennen we niet bij het veldhockey en is daadwerkelijk belangrijk ! Zorg dat ruim van te voren duidelijk is wie binnen je team deze rol heeft. Klik hier voor beschrijving van de verantwoordelijkheden van zaalleiders.

 

Afgelastingen

Ook in de zaal komt het voor dat wedstrijden afgelast worden. In de meeste gevallen wordt dit veroorzaakt door winterse omstandigheden waardoor sporthallen onbereikbaar worden, vooral vroeg in de ochtend.

 

Centrale afgelastingen, zeker bij extreem weer, staan op de website van de KNHB. Wij maken dit ook zo snel mogelijk bekend op de eigen LOHC website en via Facebook.

 

Als er niet centraal is afgelast, maar de weersomstandigheden in en om Oegstgeest zodanig zijn dat het onverantwoord is om de weg op te gaan, neem dan direct contact op met [email protected]. Annuleer nooit een wedstrijd op eigen houtje. Wij hebben als zaalhockey commissie weekenddiensten en zullen in het weekend vanaf vroeg in de ochtend de mail in de gaten houden. Indien nodig neemt een lid van de zaalhockey commissie contact op met de KNHB.

 

In geval van niet komen opdagen zal de KNHB volgens het KNHB regelement (artikel 7.3) de straf bepalen. In principe is dit: €250,= boete die door het betreffende team zelf betaald moet worden en aftrek van 3 wedstrijdpunten. Daarnaast zal voor het opmaken van de competitieranglijst de uitslag worden vastgesteld op 5-0 in het nadeel van het team dat niet is komen opdagen.

 

Afgelaste zaalwedstrijden worden in principe niet ingehaald in verband met de zaalhuur.

 

Uitlopen wedstrijden is niet toegestaan

Sporthallen zijn voor een bepaalde tijd gehuurd. Er worden drie wedstrijden in twee uur tijd gespeeld. Voor elke wedstrijd is 40 minuten tijd ingepland: 35 minuten voor de wedstrijd en 5 minuten pauze voordat de nieuwe wedstrijd begint. Alleen de E-jeugd speelt wedstrijden van 2 x 15 minuten. Zorg er dus voor dat de wedstrijden op tijd beginnen en eindigen. Mocht er om enige reden toch te laat begonnen worden, dan zal de wedstrijd ingekort moeten worden. Ook bij spelonderbrekingen door bijvoorbeeld blessures loopt de tijd altijd door.