Zaalhockey informatie voor teammanagers

 

Stappenplan teammanager zaalhockeyperiode 

Fijn dat je dit jaar manager bent van een LOHC zaalhockey team !

Hieronder staat een stappenplan voor de zaalmanagers om de zaalperiode soepel te laten verlopen. 

 

1  Wedstrijden opzoeken 

De wedstrijden zijn te vinden op de standenmotor van www.knhb.nl. Kies voor ‘standenmotor’, kies ‘zaal’ en vul dan in Leiden en het team. Kies dan links in het scherm voor ‘programma’. De teams spelen 5 of 6 keer (per keer 2 wedstrijden). De standenmotor is altijd up-to-date. Wijzigingen worden direct op de standenmotor doorgevoerd. Check de standenmotor dus regelmatig.

 

2  Rij- fruit en fluitschema maken 

Maak een rij, fruit en fluitschema voor het team. Iedereen is dan bijtijds op de hoogte. De adressen van de hallen zijn op www.knhb.nl te vinden. Ga naar districtsinfo, district Zuid-Holland, Zaalhockey en dan vind je diverse zaalinfo o.a. de adressen van de sporthallen.  

 

3  Zaalleiding regelen 

In de standenmotor staat ook aangegeven welke club zaalleiding heeft. Dit staat in de vijfde kolom. Hiervoor moeten twee volwassenen aangewezen worden.

 

4 Scheidsrechters regelen 

Inventariseer binnen het team welke ouders kunnen fluiten. Voor de E-jeugd gaat het om spelleiders die niet in Lisa hoeven zijn ingevoerd. Voor alle andere teams geldt dit uiteraard wel. Vraag hen voor één of meerdere fluitbeurten en zet dit ook in een schema.

 

Naast ouders kun je ook alle kinderen binnen LOCH met een kaart vragen. In principe is dit alle A-jeugd, alle 2e Jaars B en de 1e Jaars B-selectiekinderen. Je kunt overwegen hen hiervoor een vergoeding te geven, maar dat is natuurlijk niet verplicht.

 

Is er echt helemaal niemand in de eigen omgeving te vinden, neem dan contact op met je eigen lijncoördinator.  

 

In de A- en B-teams kunnen eventueel kinderen die dat weekend niet ingedeeld zijn om te spelen, gevraagd worden om wedstrijden van hun eigen team te fluiten. Het spreekt voor zich dat fluiten altijd serieus en objectief dient te gebeuren! 

  

5  Tijdens de wedstrijden 

Een wedstrijd voor de E-jeugd duurt 2 x 15 minuten. Alle andere wedstrijden duren 1 x 35 minuten. Zorg dat de wedstrijden op tijd beginnen. De tijd in de zalen kan en mag niet stil gezet worden. Dit heeft te maken met de gehuurde tijden in de zalen. Regel dit allemaal op tijd. Dat is voor het team en de ouders prettig, en voorkomt onduidelijkheden later.